Gemeente Steenokkerzeel

Sporten dicht bij huis? Het kan met de drie beweegbanken in ons dorp!

De gemeente Steenokkerzeel heeft geïnvesteerd in de aankoop van drie beweegbanken verspreid over de dorpen. De beweegbanken bieden zitplaatsen, maar er kunnen ook verschillende sportoefeningen aan gedaan worden: gaande van duwen en trekken, tot rompstabiliteit en éénbenige en tweebenige oefeningen.

We hebben gekozen voor drie zichtbare plaatsen in de gemeente om de beweegbanken extra in het oog te laten springen. De eerste is geplaatst op het Hinckaertplein in Steenokkerzeel, de tweede in Perk aan de Kerkdreef ter hoogte van de speeltuin en de laatste in Melsbroek aan de weide op de hoek van de Pensionaatlaan en de Vereeckenstraat.

Met deze banken hopen wij de drempel om te sporten wat te verlagen. De beweegbank is uitgerust met een instructiebord waarop enkele oefeningen vermeld staan. Ook kan je gebruik maken van de gratis beweeg-app. Ga ze dus gerust eens uitproberen!

Het zijn bovendien mobiele beweegbanken, dit wil zeggen dat zij verplaatst kunnen worden. Indien jij een suggestie hebt voor een nieuwe toekomstige locatie kan je dit steeds mailen naar sport@steenokkerzeel.be. Wij kijken uit naar jullie ideeën!

Ps: ontsmet zeker je handen voor je de beweegbank gaat gebruiken! Ideaal zou zijn, mocht je een flesje ontsmettingsalcohol op zak hebben zodat je na gebruik de bank ook even kan ontsmetten. Veel sportplezier!

Gepubliceerd op zo 05 jul 2020