Gemeente Steenokkerzeel

Stand van zaken project Boektsestraat, Moorbosstraat en Mastboomlaan

Vele bewoners van de Boektsestraat, Moorbosstraat en Mastboomlaan zullen zich al wel afgevraagd hebben wanneer de riolerings- en wegeniswerken in hun straat nu eindelijk van start zullen gaan.

Momenteel zijn de plannen door het studiebureau reeds opgemaakt en klaar om de aanvraag omgevingsvergunning in te dienen.

Hiermee dient echter nog gewacht te worden gezien er een beroepsprocedure loopt. Wanneer de uitspraak hierin zal vallen is niet bekend. De gemeente heeft al meermaals gepolst bij de betrokken instanties naar een vermoedelijke datum maar hierop krijgt zij echter tot op heden geen antwoord.

Van zodra er een gunstige uitspraak is zullen de plannen worden voorgesteld aan de bewoners. Hoe wij dat gaan doen is met de  huidige en toekomstige coronamaatregelen nog niet geweten. Vermoedelijk zullen de plannen digitaal op de website van de gemeente ter inzage worden gesteld en kunnen de bewoners hun vragen dan per mail bezorgen. Indien er dan toch nog vragen zouden zijn kunnen de  betrokken bewoners eventueel een afspraak maken met de betrokken dienst. De bewoners van deze straten zullen voorafgaand een schrijven krijgen waarin vermeld zal staan hoe en waar de plannen kunnen worden geraadpleegd en waar ze met eventuele vragen terecht kunnen.

De definitieve plannen moeten dan ook nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

Uiteraard zullen de plannen bij een ongunstige uitspraak eventueel moeten worden aangepast wat de start der werken terug zal doen opschuiven.

Gepubliceerd op vr 02 apr 2021