Gemeente Steenokkerzeel

Steenokkerzeel helpt: samen sterk voor medisch materiaal voor woonzorgcentra, thuiszorgdiensten, MS-kliniek en spoeddienst Vilvoorde

Er is nog steeds een groot tekort aan beschermend materiaal. Goede bescherming voor verzorgenden en risicopatiënten is cruciaal en daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen. Help jij mee inzamelen voor onze lokale zorginstanties en de spoeddienst in Vilvoorde? Of maak zelf mondmaskers!

1. Mondmaskers voor thuiszorgdiensten, woonzorgcentra en MS-kliniek in ons dorp

De zorgverleners in onze gemeente hebben jou nodig! In de strijd tegen het coronavirus, hebben ze dringend nood aan mondmaskers. Gelukkig kan jij helpen! Kijk eens in jouw kasten, op de zolder of ga gerust zelf aan de slag. Geen idee hoe je eraan moet beginnen?

Via https://maakjemondmasker.be/ vind je stap voor stap hoe je best te werk gaat. Deze website wordt aanbevolen door de FOD Volksgezondheid. Andere patronen die online circuleren zijn niet getest, dus mogelijk niet veilig. 

Ook voor inwoners die reeds besmet zijn of in quarantaine zitten, komt zo een mondmasker goed van pas. Dit masker verlaagt de kans dat zij iemand in hun omgeving besmetten. Kortom: ga op zoek in huis of haal je naaimachine boven en roep je vriend(inn)en op om hetzelfde te doen, weliswaar volgens de regels van social distancing.

Je mag jouw zelfgemaakte mondmaskers droppen in de doos die aan de ingang van het gemeentehuis staat. Wij verzamelen al het materiaal en zorgen dat het goed terecht komt bij de zorginstanties in onze gemeente.

2. Handschoenen en beschermende handschoenen voor de spoeddienst in Vilvoorde

Bij de spoeddienst van Vilvoorde dreigen ze zonder handschoenen en beschermpakken te vallen. Wij willen graag helpen, maar ook hiervoor hebben wij jullie hulp nodig! Wij richten deze oproep aan iedereen die kan helpen: kleine zelfstandigen, winkels, maar ook particulieren, … alle beetjes helpen!

Op vrijdag 20 maart 2020 hebben we alvast een eerste ophaling gedaan, én met resultaat! We bezorgden het verzamelde materiaal aan de spoeddienst (zie foto) en het voelde fantastisch om hen een hart onder de riem te kunnen steken. Wil jij ook graag doneren? Hoe klein de hoeveelheid ook is, alles is meer dan welkom! Gelieve ons te contacteren op het nummer: 0475 37 11 91. Wij komen het materiaal bij jou thuis ophalen en zorgen dat het goed terecht komt.

Wij willen alvast volgende schenkers van harte bedanken: werkliedenloods, tuin- en boomwerken Jarl en Joren Deheyn, dakwerken Steven Van den Brandt en Jes@bvba bij Veerle en Walter.

Helpen jullie mee deze oproep te verspreiden? Samen staat Steenokkerzeel sterk!

Gepubliceerd op zo 22 mrt 2020