Gemeente Steenokkerzeel

Steenokkerzeel Zomert

Op zaterdag 4 september 2021 is het zo ver, dan kunnen we eindelijk weer de benen losgooien tijdens Steenokkerzeel Zomert. De gemeente organiseert dit evenement in samenwerking met de Raad voor Lokale Economie. Zak zeker af naar de Fuérisonplaats, want het wordt een geweldig feest voor groot en klein.

Programma

Het kinderdorp met o.a. verschillende springkastelen, een schminkstand en ballenclown opent zijn deuren al om 14.30u.   Vanaf 16.30u kan je er terecht voor een hapje bij verschillende foodtrucks en gaan we ook van start met een goed gevuld muzikaal programma:

16.30u: Kinderdisco

19:00u: Rheaxion

20.00u: Sam Gooris

21.15u: Dries en de Belgen

23.00u: Sven Ornelis

Gratis & Coronaproof

Dit evenement is gratis. Vooraf inschrijven in niet noodzakelijk.

Omdat Corona helaas nog steeds niet uit de wereld is verdwenen, zijn we genoodzaakt om voor een evenement van deze omvang te werken met controle op het Covid Safe Ticket.

Dit betekent dat je enkel toegang krijgt tot het plein op vertoon van je Covid Safe Ticket of Europees Coronacertificaat. Breng daarbij ook zeker je identiteitskaart mee. We moeten immers ook kunnen controleren of jij wel de juiste persoon bent. Dit geldt enkel voor personen vanaf 12 jaar. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben vrij toegang tot het plein.

Dit betekent echter ook wel dat, éénmaal je het plein betreedt, alle coronamaatregelen wegvallen. Mondmaskers en social distancing zijn dan niet meer verplicht. Het wordt dus een feest zoals we het vroeger altijd hebben gekend!

Pendeldienst

Onder het motto “iedereen veilig thuis” leggen we ook dit jaar een gratis pendeldienst in.

  • - Op- en afstapplaatsen: Fuérisonplaats, kerk Melsbroek, kerk Perk en Groenveld
  • - Dienstregeling: van 16.00 tot 20.00u en van 21.30 tot 00.30u.
  • - Opstappen (ongeveer) om de 30 minuten
  • - Laatste rit vanaf de Fuérisonplaats: 00.30u

Fietsenstalling

Kom je liever met de fiets? We voorzien een extra fietsenparking aan de parking van frituur Plum Pataat. Aarzel dus zeker niet om je stalen ros van stal te halen.

Covid safe ticket

Dit ticket kan je terugvinden in de CovidSafeBE-app en op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezond.be of MyHealthViewer. Print eventueel ook deze QR-code af. Dan ben je niet afhankelijk van een GSM.

 Wat moet je hebben?

  • Vaccinatiecertificaat: volledige vaccinatie + minimum 2 weken OF
  • Herstelcertificaat: de afgelopen 6 maanden een coronabesmetting doorgemaakt en dit is te bewijzen met een herstelcertificaat OF
  • Testcertificaat: negatieve PCR-test, deze is de dag van testen en daarna 48 uur geldig. Opgelet, dit kan 24u duren vooraleer je dit certificaat ontvangt.
  • Testcertificaat: negatieve snelle antigeentest, deze is de dag van testen en daarna 24 uur geldig. Dit certificaat ontvang je normaal gezien na 1,5 uur na de testafname.

OPGELET! EEN ZELFTEST DIE JE LOS KAN KOPEN IS NIET VOLDOENDE!

Alle info over het Covid Safe Ticket vind je hier.