Gemeente Steenokkerzeel

Sterilisatie van wilde katten

De gemeente beschikt over een sterilisatie- en castratiecampagne om de voortplanting van wilde katten op het grondgebied te beperken. Wanneer er in jullie buurt wilde katten rondzwerven, kan je contact opnemen met de milieudienst van de gemeente. Wij hebben een overeenkomst afgesloten met een dierenarts. Wij hebben een contactpersoon met telefoonnummer en een beschrijving van de poezen nodig.

Procedure

Van zodra er kooien vrij zijn zal de dierenarts deze komen plaatsen. Het is belangrijk dat de poezen er niet te lang blijven inzitten, dus van zodra er een kat inzit, moeten jullie contact opnemen met de dierenarts en deze zal het dier ophalen en ook controleren of het wel degelijk gaat over een wilde kat en of ze al niet gesteriliseerd is. 

Na de sterilisatie worden de katten terug uitgezet maar niet noodzakelijk op dezelfde plaats. Het is niet de bedoeling dat katten worden weggevangen. Katten hebben een bepaald territorium dat ze innemen, wanneer ze worden weggehaald wordt dit ingenomen door andere dieren die mogelijk niet behandeld zijn. Dus mogelijk komen er andere, maar wel gesteriliseerde poezen, bij jou in de buurt.