Gemeente Steenokkerzeel

Taalstimulering op het speelplein

In onze gemeente zijn er heel wat kinderen die een taalachterstand hebben of de Nederlandse taal niet zo goed beheersen. Tijdens de lange, maar zeker plezante, zomervakantie komen deze kinderen vaak niet zoveel in aanraking met onze mooie Nederlandse taal.

Om ervoor te zorgen dat deze kinderen het Nederlands niet verleren, zullen er op het gemeentelijk speelplein vanaf de zomervakantie van 2019 dagelijks taalstimulerende activiteiten georganiseerd worden. Concreet ziet dit er als volgt uit:

  • De kinderen spelen de hele dag mee met de andere kinderen in een Nederlandstalige omgeving. Hierdoor wordt hun taalgevoel voor Nederlands sowieso al sterk gestimuleerd.
  • Een uurtje per dag spelen zij, samen met een taalmoni, in kleine groepjes taalspelletjes. Zo proberen we het nuttige aan het aangename te koppelen: de kinderen leren de taal op een speelse en toffe manier.

Heb jij interesse om je kinderen hiervoor in te schrijven? Inschrijven kan gewoon door hen via de gemeentelijke website voor het speelplein in te schrijven. Je dient daarna wel contact op te nemen met de Jeugddienst, zodat wij op de hoogte zijn van jullie interesse in taalstimulering.

Of zou je graag wat meer informatie krijgen? Contacteer dan de Jeugddienst via volgende contactgegevens: jeugd@steenokkerzeel.be of 02 254 19 75. Zij helpen je graag verder!

Hopelijk tot binnenkort!