Gemeente Steenokkerzeel

Tervuursesteenweg (N227) in Steenokkerzeel: heraanleg rijweg en aanleg gescheiden fietspaden

In het voorjaar van 2018 starten er werken op de Tervuursesteenweg (N227) in Steenokkerzeel. Het gaat concreet over het stuk tussen het centrum van Perk en het kruispunt van de Hoogstraat en de Houtemsesteenweg (in totaal 1,7 km lang).

Wat? Aanleg van vrijliggende fietspaden en onderhoud van de rijweg 
Waar?  Van aan de aansluiting met het centrum van Perk tot aan de aansluiting met de eerste fase (juist voor de Hoogstraat/Houtemsesteenweg) 
Wanneer? Start werken in voorjaar 2018 

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer zal een aannemer op de rijweg een nieuwe asfalt toplaag (bovenste asfaltlaag) aanleggen. Op hetzelfde tracé zal de aannemer in opdracht van de gemeente Steenokkerzeel, met budget van de Vlaamse overheid, gescheiden fietspaden aanleggen. Het gemeentebestuur van Steenokkerzeel heeft de werken aanbesteed en zal de uitvoering opvolgen. 

In opdracht van het gemeentebestuur zal de aannemer ook nieuwe groenvoorzieningen aanleggen langs het tracé van de werken. 

In een eerste fase van de werken zullen de nutsmaatschappijen hun leidingen verplaatsen en waar nodig vernieuwen. 

Tijdens de volledige duur van de werken zal het verkeer dat van Perk naar Elewijt rijdt een omleiding moeten volgen via de Kampenhoutsesteenweg en de Hoogstraat. Wie van Elewijt naar Perk wil, kan gewoon de Tervuursesteenweg gebruiken. 

Volgens de oorspronkelijke planning hadden deze werken tegelijkertijd met het project van Infrax en Aquafin in Boekt moeten gebeuren, maar dat was niet mogelijk doordat de onteigeningsprocedures voor de fietspaden langer geduurd hebben dan voorzien. De werken van Aquafin en en Infrax zijn ondertussen beëindigd. 

Omdat het gemeentebestuur van Steenokkerzeel de werken opvolgt, staat het in voor de communicatie tijdens de uitvoering. Meer actuele informatie zal binnenkort dan ook beschikbaar komen op de website van de gemeente (www.steenokkerzeel.be, klikken op “Openbare werken en patrimonium”).  

Gepubliceerd op di 09 jan 2018