Gemeente Steenokkerzeel

Tijdelijk medisch centrum geopend in CC Het Bolwerk (Vilvoorde)

Stad Vilvoorde, AZ Jan Portaels en huisartsenkring Harno, die regio Meise, Grimbergen, Vilvoorde, Kampenhout, Steenokkerzeel, Machelen-Diegem en Wemmel omvat, slaan de handen in elkaar voor de oprichting van een tijdelijk medisch centrum in CC Het Bolwerk.

Op die manier willen we de impact van het coronavirus (COVID-19) op het zorgsysteem beperken. In dit centrum kunnen enkel inwoners met corona-gerelateerde klachten van de gemeenten Vilvoorde, Meise, Grimbergen, Kampenhout, Steenokkerzeel, Machelen-Diegem en Wemmel terecht voor een consultatie en enkel op afspraak.

Om een afspraak te krijgen in het medisch centrum, moet steeds eerst gebeld worden naar het centraal nummer 02 255 47 78. We benadrukken om niet rechtstreeks langs te gaan bij het tijdelijk medisch centrum zonder telefonisch overleg.

Bij overbelasting van de telecomnetwerken, kan je ook online een afspraak maken in het medisch centrum CC Het Bolwerk als je aan minstens twee van de volgende criteria voldoet:

  1. Heb je koorts (>38°C)?
  2. Heb je last van luchtwegproblemen?
  3. Heb je diabetes, longziekte, hart- en vaatziekte of nierziekte?

Voldoe je slechts aan 1 van de bovenstaande criteria, neem dan contact op met jouw huisarts.

De afspraak kan je maken via: https://vilvoorde.onlinesmartcities.be/eloket/medisch-centrum-cc-het-bolwerk. (Opgelet! Bij voorkeur openen in Chrome of Firefox.)

Aan zorgverstrekkers vragen we om telefonisch contact op te nemen via het telefoonnummer van hun callcenter: 02 255 47 78.

In een eerste fase is het centrum telefonisch bereikbaar tussen 9 uur en 17 uur.

Praktisch

CC Het Bolwerk
Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

Hoe cc Het Bolwerk bereiken?

Ga naar www.hetbolwerk.be/routeplan.

Andere vragen?

  • Indien je vragen hebt over het coronavirus (COVID-19), kan je contact opnemen via het centraal nummer 0800 14 689.
  • Alle informatie over wat je zelf kan doen, vind je terug op www.info-coronavirus.be/nl.
Gepubliceerd op di 17 mrt 2020