Gemeente Steenokkerzeel

Tuinrangers gezocht - Infoavond op 13 december 2023

Tuinrangers zijn gepassioneerde hobbytuiniers, gespecialiseerd in natuurvriendelijk tuinadvies op maat. Ze helpen bij de zoektocht naar dé ideale boom voor in je voortuintje. Of ze geven concrete tips voor een tuin vol bijen en vlinders, enzovoort. Voel jij je geroepen?

Als Tuinranger zorg je voor meer natuur in je eigen buurt. Het is vrijwilligerswerk dat voldoening geeft, omdat je impact hebt! Want je zou ervan versteld staan hoeveel mensen eigenlijk wel te vinden zijn voor een stukje bloemenweide in hun tuin. Alleen … hoe begin je daar nu aan? Hoe moet je het onderhouden, en zou dat eigenlijk wel lukken op deze bodem? Het zijn allemaal twijfels en drempels die je als Tuinranger kan oplossen.

Want elke Tuinranger krijgt een straffe opleiding en alle nodige adviesmateriaal om van elk tuinbezoek een succes te maken. Bovendien sta je er niet alleen voor. De Vlaamse ‘Tuinranger community’ telt al bijna 250 leden met groene vingers en een hart voor de natuur. Samen adviseerden ze meer dan 5.000 tuinen!

In onze gemeente staan we te popelen om met een eigen rangerwerking te starten. Het enige wat we nog nodig hebben zijn kandidaat-Tuinrangers.

Daarom organiseren we een vrijblijvende maar zéér interessante infoavond op woensdag 13 december 2023 om 19u30 in het gemeentehuis. Kom dus zeker langs, én vergeet niet om je in te schrijven op https://www.tuinrangers.be/formulier-infoavonden Dan kunnen we je op de hoogte houden van last-minute wijzigingen … 

Voor meer info: www.tuinrangers.be

Gepubliceerd op ma 06 nov 2023