Gemeente Steenokkerzeel

Matrix Center Pôle Espoirs Football Belge

Eerste Elite Football Training Center in België.

Locatie(s)

Wie is zijn wij?

Wij zijn het eerste elite voetbaltrainingscentrum in België. Het doel van ons centrum is om een trainingsprogramma te ontwikkelen dat het ontwikkelingsproces van spelers tussen de  3 tot 18 jaar optimaliseert. Ons concept streeft ernaar toegevoegde waarde te bieden zonder het bestaande trainingsprogramma van de reeds verworven jonge spelers te verstoren of te vervangen, met de speler centraal. Daarom hanteren we binnen ons centrum een individualisatiebenadering.

Het concept van elite voetbal kan mogelijk lezers die gewend zijn aan traditionele denkwijzen en lang aanvaarde ideeën, verwarren, vooral gezien onze benadering gebaseerd op de motorische voorkeuren van de atleet. Aangezien wetenschap en trainingsinhoud voortdurend evolueren, blijft ons concept deze noodzakelijke aanpassing volgen, gebaseerd op de logica van terrein-wetenschap-terrein.

Ons ultieme doel? Een legende worden in het voetbal. Wij streven naar het ontwikkelen van presterende, moedigere en betere spelers, en ons elite voetbaltrainingscentrum is erop gericht om het ontwikkelingsproces van de speler te optimaliseren vanaf een jonge leeftijd.

Onze academies

Ons centrum omvat drie academies. Hieronder volgt een duidelijke uitleg van elke academie:

 • Matrix academy
  • De Matrix Academy is exclusief voor elite spelers. Elite spelers zijn zij die in een elite team spelen of een profiel hebben dat voldoet aan de elite standaarden. Deze spelers trainen wekelijks één keer, op zaterdag of zondag, afhankelijk van hun leeftijd.
 • Silver academy
  • De Silver Academy verwelkomt alle spelers en biedt hen de kans om twee keer per week te trainen.
 • Baby matrix 
  • Baby Matrix is speciaal ontworpen voor onze jongste spelers van 3 tot 5 jaar oud. De sessies zijn toegankelijk voor zowel meisjes als jongens en leggen de nadruk op psychomotorische ontwikkeling, met een focus op voetbal. Onze gekwalificeerde professionals, met diploma's in lichamelijke opvoeding en specialisaties in psychomotoriek en ontwikkelingspsychologie, bieden lessen op maat die voldoen aan de behoeften van elk kind. 
 • Stages 
  • Elke vakantieperiode en zomer organiseren we stages voor kinderen tussen 6 en 16 jaar oud. Gedurende deze stages kunnen spelers een hele week lang coaching ontvangen van onze trainers, met mogelijkheden tot specialisatie. De dag begint om 9:00 uur en eindigt om 15:00 uur, met uitzondering van woensdag. Op woensdag neemt uw kind deel aan de Silver-sessie in de Matrix Center Academy, waar hij zal worden beoordeeld tijdens een representatieve training van de academie. Op deze woensdag eindigt de stage uitzonderlijk om 16:00 uur vanwege de deelname aan de training.

Bent u geïnteresseerd of wenst u meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We beantwoorden graag al uw vragen.