Gemeente Steenokkerzeel

Nieuwe openingsuren en dienstverlening

Sinds 1 januari 2020 zijn er een aantal wijzigingen wat betreft onze openingsuren en dienstverlening! Lees er hier alles over.

Allereerst is er een wijziging aan de openingsuren van de specifieke diensten. Zij zijn vanaf nu open op woensdagnamiddag tussen 14 uur en 16 uur i.p.v. op donderdagnamiddag. De avondopening op donderdag blijft wel behouden.

Daarnaast wijzigen ook de taken en openingsuren van het onthaal. De bedoeling is dat de inwoners meer mogelijkheden hebben om langs te komen voor het afhalen van bijvoorbeeld een rijbewijs of identiteitskaart. Hiervoor kunnen zij vanaf nu terecht aan het onthaal van maandag t.e.m. donderdag in de voormiddag van 9 uur tot 12 uur én in de namiddag van 14 uur tot 16 uur. Op donderdag is het onthaal ook open tussen 17u30 en 20 uur en op vrijdag tussen 9 uur en 12 uur. Ontdek hier voor welke zaken je vanaf 1 januari 2020 bij het onthaal terecht kan. De onthaalmedewerkers zijn daarnaast het eerste aanspreekpunt als je het gemeentehuis binnen komt. Zij maken je wegwijs en zorgen ervoor dat je bij de juiste persoon terecht komt.

Voor complexe dossiers werken onze diensten vaker op afspraak. Op die manier hoeven inwoners niet te wachten en kan de dienst de nodige voorbereidingen treffen. Hier vind je een overzicht van de zaken waarvoor je een afspraak dient te maken bij de dienst Burgerzaken. Tot slot zal het digitaal loket op de website uitbreiden zodat jullie meer documenten van thuis uit kunnen aanvragen. 

Meer info over de nieuwe openingsuren en de andere veranderingen kan je terugvinden in Den Beiaard januari-februari. Deze editie is eind december bij jou in de brievenbus gevallen. Daarnaast ontvang je op 16 januari 2020 een brochure bij jou thuis met een overzicht van alle aanpassingen.

Tot slot nodigen wij jou graag uit op onze opendeurdag op zaterdag 18 januari 2020 tussen 15 uur en 19 uur. De wijzigingen in de dienstverlening zullen hier uitgebreid aan bod komen en er zijn leuke prijzen te winnen!
Vanaf 19 uur is er aansluitend de nieuwjaarsreceptie die dit jaar volledig in het thema van après-ski zal zijn. Het binnenplein van het gemeentehuis wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een sfeervolle Tirolerhut met eet- en drankstandjes. Tot dan!

Gepubliceerd op di 07 jan 2020