Gemeente Steenokkerzeel

Veelgestelde vragen over VC Kampenhout-Sas

Hier willen we een antwoord bieden op vragen die specifiek betrekking hebben op het vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas. Kijk eerst even tussen deze vragen alvorens contact op te nemen met ons of het callcenter van het vaccinatiecentrum. Deze lijst is niet ‘af’, we staan in nauw contact met ons onthaal, het callcenter en de andere vijf lokale besturen om jullie vragen en bekommernissen aan te voelen.

Met welke vragen kan ik bij wie terecht?

Zit jij met vragen? Afhankelijk van de soort vraag, verwijzen we jou graag door naar de juiste instantie. Zo is er een verschil tussen specifieke medische vragen, algemene vragen over de vaccinatiecampagne, specifieke vragen over het vaccinatiecentrum en zeer lokale vragen die enkel van toepassing zijn voor inwoners van Steenokkerzeel.

Contactnummers voor vragen

Wie is betrokken bij het vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas?

Niet minder dan zes gemeenten en twee eerstelijnszones (BraViO en Leuven Noord) slaan de handen in elkaar voor de uitbouw van een vaccinatiecentrum in de vroegere Witloofveiling in Kampenhout. Bij velen gekend als Kampenhout-Sas. De inwoners van Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst, Boortmeerbeek, Haacht en Keerbergen kunnen zich er laten vaccineren, kort bij huis. Het vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas is centraal gelegen, vlot bereikbaar met de wagen, de fiets en het openbaar vervoer en biedt voldoende parkeergelegenheid.

Hoe geraak ik vanuit Steenokkerzeel tot aan Kampenhout-Sas?

Vanuit onze gemeente geraak je vlot met de auto, bus of fiets tot aan het vaccinatiecentrum. Voor de fietsers hebben we een route met fietsknooppunten uitgewerkt waardoor je jouw bezoek aan het vaccinatiecentrum kan koppelen aan een mooi en natuurrijk traject. Het traject is bewegwijzerd.

Mobiliteit richting Kampenhout-Sas

Wat mag ik zeker niet vergeten als ik me laat vaccineren in vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas?

Als je richting het vaccinatiecentrum vertrekt, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Op die manier kan je met een gerust hart op weg.

  • Breng zeker jouw identiteitskaart, uitnodiging én mondmasker mee.
  • Het is essentieel om op het afgesproken uur te komen. Wees niet te laat, maar zeker ook niet te vroeg. Op die manier willen we de groep mensen in het vaccinatiecentrum zo klein mogelijk houden.
  • Kinderen en dieren kunnen we niet toelaten in het centrum. Enkel voor personen die hulpbehoevend zijn, wordt begeleiding met één persoon/mantelzorger toegestaan. Hou hier rekening mee bij het aanvaarden of verplaatsen van jouw afspraak.
  • Alvorens je gevaccineerd wordt, zal je ter plaatse enkele vragen krijgen rond jouw medische achtergrond. Zorg dat je hiervoor de nodige informatie kan geven. Zo kan je bijvoorbeeld bij jouw apotheker terecht voor een overzicht van jouw medicatie.
  • Draag kledij waarbij je eenvoudig de schouder kan ontbloten. De prik wordt in de bovenarm gezet. Om de Vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas: wat en hoe? strakke planning voor de inentingen te kunnen aanhouden, is het belangrijk dat jouw kledij toelaat om snel te vaccineren.

Hoe verloopt de vaccinatie in ons vaccinatiecentrum?

Als je langskomt in het vaccinatiecentrum doorloop je vier stappen:

  1. Ingang vaccinatiecentrum: een medewerker zal vanop afstand jouw temperatuur meten.
  2. Onthaal: na de temperatuurmeting meld je je aan het onthaal. Een onthaalmedewerker scant jouw identiteitskaart en controleert of je een afspraak hebt. Een medewerker begeleidt je vervolgens naar de administratieve ruimte in de vaccinatiezone.
  3. Administratieve ruimte: een verpleegkundige geeft info over het vaccin en stelt je een aantal vragen over jouw medische achtergrond (medicatiegebruik, allergieën, …).
  4. Vaccinatieruimte: de verpleegkundige vaccineert jou. Nadien wordt er onmiddellijk een afspraak gemaakt voor de (eventuele) tweede inenting. Er wordt een vaccinatiekaartje meegegeven aan de burger met gegevens over het vaccin (datum, merk, 2de afspraak, …).
  5. De wachtruimte: na de vaccinatie wacht je een kwartiertje onder toezicht van een (centrum)medewerker of steward die het algemeen welzijn van de aanwezigen observeert. Ook artsen zijn altijd in het vaccinatiecentrum aanwezig.

Kijk zeker ook eens naar de foto aan de rechterzijde, die is een specifiek plannetje voor vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas en geeft een idee van het verloop en de fases.

Ik ben niet goed te been. Hoe geraak ik tot aan Kampenhout-Sas voor mijn vaccinatie?

Ben jij minder mobiel? Personen die zich nu aansluiten of reeds aangesloten zijn bij de Minder Mobielen Centrale kunnen een rit aanvragen bij het OCMW via 02 758 01 70, elke werkdag tussen 9 uur en 12 uur en van 14 uur tot 16 uur (behalve vrijdag) of mailen naar info@steenokkerzeel.be. Doe dit minstens drie werkdagen op voorhand.

Ik wil mijn afspraak in het vaccinatiecentrum graag accepteren, verplaatsen of weigeren. Hoe doe ik dit?

Je kan jouw afspraak kan online (via ‘Mijn Burgerprofiel’) of via 016 36 10 36 bevestigen, weigeren of verplaatsen naar een ander moment. Hoe je dat precies doet, lees je in je uitnodigingsbrief. Meer info over ‘Mijn Burgerprofiel’ vind je via https://burgerprofiel.vlaanderen.be.