Gemeente Steenokkerzeel

Wanneer word ik als risicopatiënt gevaccineerd?

Behoor je tot een risicogroep, dan kom je aan de beurt vlak na de 65-plussers. Volgens de schatting voor vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas worden de risicopatiënten uitgenodigd vanaf eind april - begin mei.

Wie staat er op die lijst met risicopatiënten?

Via www.laatjevaccineren.be/veelgestelde-vragen kan je een overzicht raadplegen (zoek naar 'Wie staat op de lijst met risicopatiënten?').

Ben je niet zeker of je op de lijst staat?

  • Contacteer dan jouw ziekenfonds. Ziekenfondsen kunnen op basis van uw gezondheidskosten (bv. consultaties, ingrepen, medicatie) risicopatiënten detecteren.
  • Contacteer de huisarts die jouw globaal medisch dossier (GMD) beheert.
  • Vanaf donderdag 8 april kan je zelf checken of je al dan niet op de lijst voor prioritaire inenting bent opgenomen. Dat kan via www.myhealthviewer.be

Belangrijk om te weten: je moet zelf geen actie ondernemen om als risicopatiënt geïdentificeerd te worden. De lijst komt grotendeels automatisch tot stand. De ziekenfondsen, artsen, specialisten en de apothekers werken daarvoor samen.

Wie een aandoening heeft die niet op de lijst staat, komt niet in aanmerking voor een vroegtijdige vaccinatie. Niemand kan personen met andere aandoeningen toevoegen aan de lijst met risicopatiënten. Ook niet als hij of zij een attest van zijn/haar specialist heeft. We vragen dus om hier niet voor naar het callcenter te bellen, want met dergelijke vragen kunnen ze jou niet verder helpen.

Gepubliceerd op di 30 mrt 2021