Gemeente Steenokkerzeel

Watergewenning kleuters

Tijdens de paasvakantie organiseert de Sportregio zwemlessen voor kleuters in het zwembad van Tremelo. Tijdens het kleuterzwemmen is het de bedoeling dat de kleuters in groep met andere kinderen de ruimte en tijd krijgen om te wennen aan het water. Omdat het groepsgevoel heel belangrijk is, gaan de ouders niet mee het water in. Het doel van de lessen is om de watervrees te doen afnemen en dat kleuters zelfstandig leren bewegen in ondiep water.

Een aantal basisvereisten voor het zwemmen kunnen reeds op vroege leeftijd aangeleerd worden, zoals rustig ademen in het water, de adem inhouden onder water, drijven, glijden, ... Ze wordt de zelfredzaamheid van je kind gestimuleerd.

De kostprijs bedraag 15 euro voor 5 lessen. De lessen vinden plaats van maandag tot vrijdag, tijdens dezelfde week. Er worden verschillende sessies per dag aangeboden (tussen 9u en 11u).

De plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang om je kind in te schrijven. Er kan ingeschreven worden vanaf 7 februari op volgende link. https://www.tremelo.be/vrijetijdsloket

In 2022 vindt het kleuterzwemmen plaats tijdens de krokusvakantie.

  • Krokusvakantie: 28/02/2021 - 4/03/2021

Meer info: sport@steenokkerzeel.be of 02 254 19 74