Gemeente Steenokkerzeel

Wegenwerken centrum Perk in augustus 2022

Het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant gaat in de zomer van 2022 werken in het centrum van Perk.

De kasseien in het centrum van Perk zijn in slechte staat. Er zijn putten in het wegdek, wat het gevaarlijk maakt voor fieters. De stenen zorgen ook voor geluidshinder.

De kasseitjes op de Tervuursesteenweg (N227), tussen de kruispunten met de Kampenhoutsesteenweg en de Sint-Jannekensstraat, worden verwijderd en vervangen door een wegverharding in uitgewassen beton. Bij deze techniek wordt de bovenste laag van de cementpap weggehaald zodat de steentjes zichtbaar worden. Dit oogt niet alleen mooier, het zorgt ook voor minder geluidsoverlast.

De Tervuursesteenweg moet volledig worden afgesloten tijdens de werken. Er wordt alleen op de rijweg gewerkt, de voetpaden blijven dus wel altijd toegankelijk. Alle handelaars zullen bereikbaar blijven via de zijstraten van de Tervuursesteenweg.

Deze werken starten op 1 of 2 augustus 2022 en zullen ongeveer 4 weken duren.

Een omleiding voor de Tervuursesteenweg wordt voorzien via de N278 (Vilvoordsesteenweg - Peeterslaan - Sint-Martinuslaan - Noordstraat - Peutiesesteenweg - N211(Luchthavenlaan) - Haachtsesteenweg).
De Kampenhoutsesteenweg blijft bereikbaar voor alle verkeer dat richting Kampenhout wil rijden maar hier zal geen omleiding worden voorzien daar dit geen gewestweg betreft.

Gepubliceerd op do 16 jun 2022