Gemeente Steenokkerzeel

Wegje tussen Burgdreef en golfterreinen blijft bewandelbaar

We zijn de laatste weken gecontacteerd door een aantal verontruste inwoners van Melsbroek, vermits er aan het wegje dat de Burgdreef met de golfterreinen verbindt, plots een bareel stond. Zo leek het dat deze trage weg niet meer mocht bewandeld worden, maar dit is niet het geval.

Vermits deze weg op privé-eigendom ligt en in erfpacht zit bij de Brabantse golf, zijn we in overleg gegaan met mensen van de golf en met de boswachter die daar toezicht houdt. Dit overleg heeft plaats gevonden op woensdag 20 februari 2019, waar we met de 3 partijen de situatie ter plaatse hebben bekeken.

Het goede nieuws is dat noch de golf, noch de boswachter er een probleem mee heeft dat wandelaars (met hond) deze weg blijven gebruiken. Zolang iedereen zich aan de regels houdt, de honden aan de leiband legt en hun gevoeg opkuist indien nodig, is er geen probleem.

Het spreekt voor zich dat honden niet mogen loslopen en zich zéker niet op de grasvelden (greens) van de golfterreinen mogen begeven, zodat er geen schade wordt veroorzaakt. Indien er een overtreding tegen bovenstaande wordt vastgesteld, zullen de overtreders in kwestie van het privéterrein verwijderd worden.

De bareel is gezet door de boswachter om zo paarden, motorcrossers en mountainbikers tegen te houden, vermits deze wel schade aanbrengen aan de trage weg.

Wandelen (met of zonder hond) is dus geen probleem.

Gepubliceerd op wo 27 feb 2019