Gemeente Steenokkerzeel

Werken aan de Van Frachenlaan en Mulslaan

Update 09/08/2017: het weer was ons vandaag beter gezind & er kon bijgevolg goed doorgewerkt worden aan de Mulslaan. De nieuwe asfalt is gegoten en berijdbaar. Als het weer het toelaat, worden vrijdag de wegmarkeringen aangebracht. Tijdens het aanbrengen hiervan is geen doorgaand verkeer mogelijk.

Update 08/08/2017: door de grote hoeveelheid regen kan vandaag niet geasfalteerd worden in de Mulslaan. Daarom wordt momenteel de brandweg alvast aangepakt. Van zodra de weersvoorspellingen beter zijn, kan de Mulslaan afgewerkt worden.

In een eerste fase zal de Van Frachenlaan een nieuwe bovenlaag asfalt krijgen en de wegmarkeringen zullen opnieuw aangebracht worden. Aan de vrije school Ter Ham komt ook een wegversmalling ter hoogte van het zebrapad.

Aansluitend krijgt ook de Mulslaan een nieuwe bovenlaag in asfalt en worden de wegmarkeringen opnieuw aangebracht. Tevens zal de brandweg aan de gemeentelijke basisschool Piramide en de voetweg (tussen de parking en de Bruyneelstraat) onder handen genomen worden. De brandweg krijgt een breedte van 4 meter en beiden krijgen een nieuwe asfaltlaag.

De werken aan de Van Frachenlaan en Mulslaan zijn een noodzakelijke ingreep. Er zijn verschillende verzakkingen aan riooldeksels, verschillende barsten en putten zorgen ervoor dat er een aantasting is onder het wegdek. 

Tijdens de werken wordt een omleiding voorzien, maar de lokale handelaars blijven bereikbaar. Bedoeling is om alles klaar te hebben voor 1 september 2017.

 

Gepubliceerd op di 08 aug 2017