Gemeente Steenokkerzeel

Werken Tervuursesteenweg – N227

De komende maanden zullen er werken uitgevoerd worden aan de Tervuursesteenweg (N227). Deze werken omvatten het plaatsen van fietspaden langsheen de steenweg (van km 7.55 tot 9.45) en dit aan beide zijden.

De werkzaamheden starten op 5 november 2018 en zullen gefaseerd verlopen tot midden 2019.

 • 1e fase: loopt vanaf de Houtemsesteenweg tot aan de Molenstraat, tijdens deze fase zal er enkel verkeer mogelijk zijn richting Perk.
 • 2e fase: loopt vervolgens vanaf de Molenstraat richting het centrum van Perk, waarbij opnieuw éénrichtingsverkeer zal worden ingesteld richting Perk.
 • 3e fase: loopt vanaf de Hoogstraat tot aan de Molenstraat (richting Perk - éénrichtingsverkeer)
 • 4e fase: loopt vanaf de Molenstraat tot het centrum van Perk (richting Perk - éénrichtingsverkeer)
 • In de laatste fase zal de rijbaan tijdelijk volledig worden afgesloten om het wegdek van een nieuwe asfaltlaag te voorzien – hierover volgt later nog communicatie.
 • De Molenstraat zal ingericht worden als een fietsstraat met uitzonderlijk plaatselijk verkeer. Dit betekent dat fietsers er in twee richtingen passeren en er enkel plaatselijk verkeer is toegestaan tegen een maximum snelheid van 30km/u.

  Fietsen via de Tervuursesteenweg ter hoogte van de werken zal niet meer mogen, dit in beide richtingen. Aangezien de werken in verschillende fases uitgevoerd zullen worden, zullen we jullie tijdig op de hoogte brengen van eventuele wijzigingen.

De planning kan nog wijzigen door de weersomstandigheden.

Om de werken vlot te laten verlopen en voor de veiligheid van de arbeiders vragen wij om de voorziene omleidingen en signalisatie te volgen.

Mochten er zich moeilijkheden voordoen, dan kan je steeds terecht bij de werfleider ter plaatse of via het algemeen nummer 015 51 17 18 (Vanhoeyveld B&M BVBA).

De Lijn zal via flyers in de bushalten de reizigers informeren over de uurregeling en route tijdens de duur van de werken. Ook op de website van de gemeente zal de nodige informatie worden verschaft. De opstapplaats t.h.v. de Molenstraat richting Elewijt zal tijdens de werken niet bediend worden en zal er een tijdelijke halte worden geplaatst in de Kampenhoutsesteenweg (tegenover de parochiezaal) om de halte aan de lichten in Perk (richting Elewijt) tijdelijk te vervangen. Indien De Lijn een ander voorstel zou hebben, dan passen wij dit onmiddellijk aan in dit bericht.

Als bijlage vinden jullie de omleiding van De Lijn in detail.

De bussen op de lijnen 280, 681 en 682 richting Mechelen Brusselpoort, Mechelen Station en Perk Kerk dienen een omleiding te volgen.

Niet-bediende haltes:

 • Perk – Steenweg Tervuren/Steenweg Vilvoorde
 • Perk – Molenstraat
 • Perk – Zagerij
 • Perk – Boekt

Alternatieven:

 • Tijdelijke halte aan de Hoogstraat
 • Tijdelijke halte aan het kruispunt Tervuursesteenweg - Kampenhoutsesteenweg

Wij verontschuldigen ons voor het ongemak, maar rekenen tegelijk op jouw begrip en het nodige respect voor het werk.

 

Werfleider:       
Niels Buls
0499 84 80 37

Aannemer:        
Vanhoeyveld B&M BVBA
Leuvensesteenweg 38
3191 Boortmeerbeek
015 51 17 18

Gepubliceerd op di 30 okt 2018