Gemeente Steenokkerzeel

Wil jij de slachtoffers van de wateroverlast graag helpen?

Jullie zijn met veel die hulp willen bieden aan de slachtoffers van de wateroverlast in ons land. Het is hartverwarmend om te zien hoe hard jullie meeleven en hoe solidair jullie zijn. Overal zijn spontane inzamelacties ontstaan, maar momenteel ontbreekt het nog aan een gecoördineerde aanpak.

Daarom willen we met dit bericht graag andere manieren onder de aandacht brengen waarmee je evenzeer kan helpen en steunen.

  • De gemakkelijkste manier om te helpen is om een gift te storten op het rekeningnummer van het Rode Kruis BE70 0000 0000 2525.
  • Wil je als vrijwilliger meewerken? Meld je aan op het crisisvrijwilligersplatform van het Rode Kruis: https://crisisvrijwilligers.rodekruis.be/.
  • Vertrek niet zomaar naar de getroffen gebieden. Dit kan de reddingsacties van de hulpdiensten in gevaar brengen. Bovendien zijn vele wegen moeilijk berijdbaar. Wacht op een specifieke oproep van het Rode Kruis of van een gemeente om materiaal te doneren of te brengen.
  • Het Rode Kruis brengt momenteel alle noden in de getroffen gebieden in kaart en zoekt een oplossing voor goederen die tot nu toe geleverd zijn en niet gebruikt worden. Dit vraagt tijd en overleg. We vragen begrip en geduld hiervoor.
  • In de provincie Luik kan je ook hulp aanbieden op het nummer 04 279 49 90 (8u - 20u) of via het e-mailadres solidarite@provincedeliege.be. In de provincie Namen kan je hulp aan bieden via het platform https://ensemble.province.namur.be/.
Gepubliceerd op ma 19 jul 2021