Gemeente Steenokkerzeel

Yoga, studeren, een optredentje meepikken,… en dat allemaal in de kerk?

Deze zomer riepen we jullie op om digitaal of op papier mee te geven wat het kerkgebouw voor jullie betekent en welke bijkomende functie jullie ervoor in gedachten hebben. Na de enquête worden er nu vier brainstormsessies georganiseerd, telkens in een andere kerk in Steenokkerzeel.

De enquête werd maar liefst 175 keer ingevuld! Hartelijk dank voor alle ideeën en het delen van jullie band met de kerk.

Zoals eerder aangekondigd houden we het hier niet bij. De resultaten van de enquête worden meegenomen in het traject rond de toekomstvisie voor de parochiekerken en dienen als aanzet voor een aantal brainstormsessies die in de loop van oktober zullen plaatsvinden. Heb je zin om te inspireren en geïnspireerd te worden? Om in gesprek te gaan met je buurtgenoten en samen op zoek te gaan naar een concept op maat van jouw buurt? Kom dan naar de brainstormsessies. Deze worden per kerk georganiseerd en zijn toegankelijk voor alle inwoners van Steenokkerzeel

Waar en Wanneer?

  • Sint-Catharinakerk, Humelgem: woensdag 6 oktober 2021 (19u-21u)
  • Sint-Martinuskerk, Melsbroek: dinsdag 12 oktober 2021 (19u-21u)
  • Sint-Niklaaskerk, Perk: maandag 18 oktober 2021 (19u-21u)
  • Sint-Rumolduskerk, Steenokkerzeel: dinsdag 26 oktober 2021 (19u-21u)

De brainstormsessies worden georganiseerd door de kerkbesturen en het gemeentebestuur van Steenokkerzeel in samenwerking met PARCUM, het expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur.

Meer info: www.denkmee.steenokkerzeel.be/kerkenbeleidsplan

Gepubliceerd op wo 22 sep 2021