Gemeente Steenokkerzeel

Kinderfietsbibliotheek 'Op Wielekes'

Steenokkerzeel heeft een “Op Wielekes” kinderfietsbib! Bij Op Wielekes leen je een kinderfiets. Wie lid wordt, heeft altijd toegang tot een goede en kwalitatieve kinderfiets op maat. Voor €30 word je een jaar lang lid, en kan je zoveel ruilen als je maar wil, meestal natuurlijk voor een groter exemplaar, maar kan ook gewoon eens voor een andere kleur.

Dankzij de bib blijven ontgroeide fietsjes niet jaren wachten in een garage op de volgende generatie.  De bibliotheek bestaat uit een mooi assortiment van gedoneerde ontgroeide fietsjes die nagekeken werden en zo nodig hersteld.

Wie doneert ontvangt een bon voor 1 jaar gratis lidmaatschap die je later kan inruilen of cadeau doen aan iemand anders. Voor dit initiatief kan het gemeentebestuur rekenen 4 goedhartige vrijwilligers. Zij verzorgen de abonnementen en kijken de fietsen na voor ze terug ontleend worden. Wie graag kindjes helpt een fiets uit te kiezen of graag knutselt aan fietsen mag deze fijne bende steeds vervoegen!

Een bezoek aan de bib breng je na reservatie op https://calendly.com/opwielekes-steenokkerzeel, zo wordt iedereen vlot geholpen. De bib is geopend op de eerste woensdagnamiddag (van 16 uur tot 17 uur) en tweede zaterdagvoormiddag (van 11 uur tot 12 uur) van de maand.

Adres depot: Van Frachenlaan 24 (achterzijde De Corren)