Gemeente Steenokkerzeel

‘Op Wielekes’ fietsbibliotheek is op zoek naar partners en vrijwilligers!

Groot nieuws! We starten in Steenokkerzeel met een ‘Op Wielekes’ fietsbibliotheek waar je kinderfietsjes kan lenen. Wie lid wordt, heeft altijd toegang tot een goede en kwalitatieve kinderfiets op maat. Wij zijn hiervoor nog steeds op zoek naar vrijwilligers of partners!

Met een jaarlijks abonnement kan je de fietsen zoveel ruilen als je maar wil. Meestal gebeurt dit na een groeispurt voor een groter exemplaar. Maar ook als je eens een andere kleur van fiets wil, kan je ruilen.

Waarom?

We promoten het delen van kinderfietsen vanuit de idee dat toegang tot een goede fiets belangrijker is dan bezit ervan. De fietsen worden op die manier veel intensiever gebruikt,
beter onderhouden en meer kinderen hebben meer plezier aan meer fietsjes. Het project zorgt er dus voor dat we met z’n allen minder fietsjes moeten gaan kopen en dat er minder fietsjes stil staan in garages.

Wij zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers of partners!

We zoeken partners (organisaties, verenigingen, scholen,..) die willen samenwerken voor dit project door bijvoorbeeld gerichte communicatie te verstrekken. Voor het beheren van het depot zijn we op zoek naar vrijwilligers. We zoeken handige Heidi’s, administratieve Arno’s en klantgerichte Krista's en Kristoffen. Wel zin, geen tijd? Geen schrik, het gaat om korte, goed afgebakende taken op je eigen ritme.

Op maandag 11 oktober 2021 om 20 uur organiseren we een infosessie voor geïnteresseerden! Deze vindt plaats aan GC De Corren, Van Frachenlaan 24. Inschrijven kan eenvoudig via steenokkerzeel@opwielekes.be. We communiceerden eerder over de infosessie op 6 september 2021, maar deze wordt dus verplaatst naar oktober.

Inschrijven

Wil je graag wat meer informatie?
Dienst welzijn - welzijn@steenokkerzeel.be – 02 254 19 73

Gepubliceerd op vr 03 sep 2021