Gemeente Steenokkerzeel

Repair Café Steenokkerzeel

Een Repair Café is een gratis bijeenkomst waar buurtbewoners elkaar vrijwillig helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Alle spullen waar iets aan hapert zijn welkom: klein elektro, kleding, fietsen, computers, ... Gereedschap en herstelmateriaal staan ter beschikking. Een Repair Café is goed voor het milieu, je portemonnee en je ontmoet er mensen uit je buurt.

Locatie(s)

Keizerinlaan 1, 1820 Steenokkerzeel. Dit is de pastorie van Sint-Rumoldus, een beschermd gebouw. De ingang bevindt zich aan het aarden wegje naast het Hinckaertplein, tegenover de vijver van het Kasteel van Ham.  150 meter verwijderd van Keizerinlaan 1A waar sommige routeplanners verkeerdelijk naar verwijzen.

Het Repaircafé is geen leverancier of hersteldienst; er zijn geen verkopers en klanten en we vragen ook geen lidgeld.  Het is een vereniging van buurtbewoners die elkaar helpen om voorwerpen te herstellen en zo iets concreet te doen voor een duurzaam leefmilieu.  Bovendien is samen herstellen veel leuker dan het alleen te doen. Ook hebben we verschillende experten in verschillende domeinen en de samenwerking tussen deze mensen zorgt ervoor dat we heel veel kunnen herstellen. Er zijn gemiddeld 14 vrijwilligers in elke bijeenkomst op de laatste donderdag van de maand vanaf 19u.  

Meer info op onze website. 
Daar vind je ook een lijst van veel gestelde vragen en de data van de bijeenkomsten.  Je mag ook altijd naar één van onze bijeenkomsten komen (met of zonder defect voorwerp) en dan zie je ook hoe we werken.